Tanuljunk Tanulni Blog

Elhiszed, hogy sikerülhet?

2014. május 14. 15:04 - Pár Krisztina

Nem? Ha te sem hiszed el, akkor hogyan tudnád meggyőzni a tanárt, a vizsgáztatót, vagy bárki mást erről?

Az önbizalomhiány szorongáshoz vezet, és gátolja teljesítményünket. Ha nem tudunk megfelelően teljesíteni a számonkéréseken, akkor nem lesz sikerélményünk. A sikerélmény hiánya szorongáshoz és motiválatlansághoz vezethet, lerombolhatja az önértékelésünket. 

A sikeres fejlődésben nagy szerepe van az önbizalomnak, sokan azt állítják, hogy az önbizalom fontosabb, mint a tehetség vagy az intelligencia. Ha bízol a sikeredben, akkor kitartóbb leszel, ezáltal sikeresebb.

Önbizalmunk nem lesz „csak úgy”, csak azért, mert szeretnénk, azt fel kell építeni, ami hosszadalmas folyamat és kemény munka!

Lerombolni valakinek az önbizalmát ennél sokkal egyszerűbb és gyorsabb.

A következő hetekben arról fogok írni itt, a Tanuljunk Tanulni blogon, hogy hogyan tudja a szülő vagy a pedagógus a gyerekek önbizalmát erősíteni, építgetni, vagy éppen, akaratlanul is, lerombolni.  

onbizalom.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tanuljunktanulni.blog.hu/api/trackback/id/tr16163389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása