Tanuljunk Tanulni Blog

Puska

2014. március 26. 19:31 - Pár Krisztina

 

Tanuljunktanulni_logo_kicsi.jpgTanuljunktanulni.hu

Volt egy tanárom, aki ha puskázáson kapott valakit, akkor azonnal lefegyverezte, egyest adott a dolgozatára, és leosztályozta a puskáját is. Néhányan két jókora egyessel tértek haza (akkora egyeseket osztogatott, hogy nem fért el a lapon), de volt olyan is, aki rögtön szépített az eredményén.

Nem csak a puskázás művészet, hanem a puskaírás is!

Igazán jó és használható puskát készíteni nagyon nehéz feladat.

Mielőtt még azt gondolnád kedves Olvasó, hogy puskázásra szeretnélek buzdítani, hát elárulom, hogy ez nagyon távol áll tőlem!

Diákok! Ne puskázzatok!

Miért ne?
Mert ha nem is vesz észre a tanár, felesleges stresszt okozol magadnak, ami rontja a teljesítményedet. Ha észrevesz, akkor pedig egy időre biztosan elásod magad a tanárnál és tuti egyest kapsz a dolgozatodra.

Azért puskát készíteni lehet… hagyományos technikával.
Milyen is egy jó puska? Rövid, tömör, lényegre törő, minden fontos információt tartalmaz, és mindent gyorsan megtalálunk, amire szükségünk van.

Mire egy ilyen alkotás elkészül, már közepesre biztosan megtanultad az anyagot!

És mikor tudunk ilyen jól használható puskát készíteni? Akkor, ha megértettük az anyagot, ki tudtuk választani a lényeget, logikailag rendeztük az információkat, látjuk az összefüggéseket, tagoljuk, színeket és jelöléseket használunk benne.

Tudjátok, hogy mindez még mire igaz?

Egy jó vázlatra! Csak éppen nem kell a pirinyó papírral bajlódni, nyugodtan lehet egy füzetlapot vagy A4-es lapot használni!

Sajnos, nem én vagyok a kedves és helyes ősz hajú, kontyos néni szárnyakkal és varázspálcával, szóval én csak ilyen tippeket tudok adni neked! :)

 

Tanuljunktanulni_logo_kicsi.jpgTanuljunktanulni.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tanuljunktanulni.blog.hu/api/trackback/id/tr305880228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása